Ależ płodna ta jabłonka! Piękne jabłka i dynia wspaniała :) Wczoraj widziałam w tv młodego chłopaka, który wyhodował dynię o wadze prawie 600kg! Zastanawiam się, czy da się ją zjeść? Czy będzie smaczna?
600 kilo - to musiał jakoś ingerować w jej rozwój, ze smakiem może być różnie. A jabłka od mamy dobre, choć był jeszcze smaczniejszy gatunek, ale już został zjedzony :)
opowiadał, że nasiona sprowadził z Ameryki, potem dobra gleba, indywidualna cieplarnia, staranna pielęgnacja ja też myślę, że to bardziej na rekord niż do zjedzenia no i ta dynia miała taką jakąś szarą skórkę, niewiele pomarańczowego, dyniowego koloru
Wcieło mi komentarz ,więc jeszce raz . Ta gigantka to dynia olrzymia taka odmiana ,może osiągnąć masę nawet 800 kilogramów . Po wzięciu udziału w konkursie jest ćwiartowana i je ją cała rodzina i przyjaciele i przyjaciele przyjaciół :)
Jabłka rosnące we własnym sadzie - najlepszy owoc jesieni. Mają zdecydowanie lepszy smak ale niż te sklepowe no i pachną jesienią. Dyni nie lubię więc niestety nie poradzę Ci co można z niej zrobić - no chyba, że ozdobe Halloweenową ;)
Ależ płodna ta jabłonka!
OdpowiedzUsuńPiękne jabłka i dynia wspaniała :)
Wczoraj widziałam w tv młodego chłopaka, który wyhodował dynię o wadze prawie 600kg! Zastanawiam się, czy da się ją zjeść? Czy będzie smaczna?
600 kilo - to musiał jakoś ingerować w jej rozwój, ze smakiem może być różnie.
UsuńA jabłka od mamy dobre, choć był jeszcze smaczniejszy gatunek, ale już został zjedzony :)
opowiadał, że nasiona sprowadził z Ameryki, potem dobra gleba, indywidualna cieplarnia, staranna pielęgnacja
Usuńja też myślę, że to bardziej na rekord niż do zjedzenia
no i ta dynia miała taką jakąś szarą skórkę, niewiele pomarańczowego, dyniowego koloru
A ten kolor jest ważny, bo ciepły :)
UsuńAle to akurat może kwestia odmiany...
Wcieło mi komentarz ,więc jeszce raz . Ta gigantka to dynia olrzymia taka odmiana ,może osiągnąć masę nawet 800 kilogramów . Po wzięciu udziału w konkursie jest ćwiartowana i je ją cała rodzina i przyjaciele i przyjaciele przyjaciół :)
UsuńTwoja dynia też wygląda na 600 kilo!
OdpowiedzUsuńBo zdjęcie zrobione z pozycji żaby :)
UsuńJabłka rosnące we własnym sadzie - najlepszy owoc jesieni. Mają zdecydowanie lepszy smak ale niż te sklepowe no i pachną jesienią. Dyni nie lubię więc niestety nie poradzę Ci co można z niej zrobić - no chyba, że ozdobe Halloweenową ;)
OdpowiedzUsuńJabłoneczka niezwykła. Taki ciężar wytrzymała
OdpowiedzUsuńTrochę jej ulżyliśmy, zabierając torbę jabłek :)
UsuńJabłuszka ,jabłuszka pełne snów
OdpowiedzUsuńJabłuszka ,jabłuszka tam i tu ..... tak śpiewał zdaje sie Michotek
Twoje Aniu jak malowane :))))
I smaczne. Lubie jabłka, a najbardziej odmianę o nazwie Celesta :)
UsuńJa tez lubie celesty, ale nie wytrzymuja zimy, raczej sa tylko jesienne.
UsuńJuż ich nie ma w sprzedaży - są wrześniowe...
UsuńDynia ma piękny kolor i jest ubabrania ekologicznie :)
OdpowiedzUsuńJabłuszka - aż miło popatrzeć!
A podobną mam w kuchni - muszę tylko pomyśleć, co z niej zrobić :)
Usuńprzepadam za sałatkami z dynią - polecam - są wyśmienite :)))
OdpowiedzUsuńu nas cytrynka tak oblepiona jak wasza jablonka. ;)
OdpowiedzUsuń