czwartek, 21 sierpnia 2014

Mus Ursynowski

cały jabłkowy,
z krzywych ciężkich jabłoni z gałęziami do ziemi,
z jabłek w paseczki czerwone i różowe na zielonym.
Jak się potrzęsie, spadają te, co już chcą.
Dawne sady, nieprzycinane, głaszczę korę
człowiek Ania

4 komentarze:

  1. taka jedność z jabłoniami - piękna

    a na mnie czeka wielki wór jabłek do zrobienia, ale zostawiam na jutro
    kiss

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawne sady, nieprzycinane, uwielbiam, choć parę tygodni w takim właśnie sadzie nadziałam się była na gałąź. Krew lała się strumieniem na białą sukienkę i jabłka jasnozielone w koszu. Obeszło się be z szycia, a mus pyszny. Krwią zdobyty.

    OdpowiedzUsuń
  3. Stare odmiany jabłek mają swój niepowtarzalny smak i wielki urok.

    OdpowiedzUsuń